dimecres, 18 octubre 2017, 00:58

News

Rehabilitació de 854 habitatges del barri de Canyelles de Barcelona

La Generalitat inicia les obres de rehabilitació de 854 habitatges del barri de Canyelles de Barcelona

  • Les obres corregeixen patologies estructurals de les façanes dels edificis i estan pressupostades en més de 13 milions d’euros
  • La consellera Meritxell Borràs ha posat en valor que el gruix de les actuacions estan pensades per a la millora de l’eficiència energètica dels blocs i la qualitat de vida dins dels habitatges
La Generalitat de Catalunya ha iniciat les obres de rehabilitació, corresponents a les fases segona, tercera, quarta i cinquena, per solucionar diverses patologies estructurals que afecten un total de 854 habitatges del barri de Canyelles de Barcelona. Aquesta intervenció es desplega en 14 blocs ubicats a la Ronda de la Guineueta Vella i als carrers d’Antonio Machado i de Sant Agustí, i té un pressupost de 13.002.077,42 euros de licitació.
Les obres consisteixen en una rehabilitació de diverses patologies centrades a les façanes dels edificis, i permetran millorar-ne l’aïllament tèrmic, solucionar l’estanquitat de la coberta, evitar el risc de caiguda d’elements o resoldre qüestions cromàtiques i de textura, entre d’altres actuacions.
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha visitat aquest matí les obres de rehabilitació, que ha qualificat “de gran importància per al barri de Canyelles, ja que el millora i el dignifica”. Borràs ha posat en valor “la satisfacció del veïns, que poden veure com es millora l’eficiència energètica dels blocs i la qualitat de vida dins dels habitatges”.
Durant la visita, la consellera ha estat acompanyada del secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; la consellera portaveu del grup Barcelona en Comú de l’Ajuntament de Barcelona al districte de Nou Barris, Carolina Recio; el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt; la directora dels Serveis Territorials de Governació a Barcelona, Montserrat Grané, i el president de l’Associació de Veïns de Canyelles, Manuel Sánchez, així com els tècnics responsables de les obres de rehabilitació.
Quan finalitzin aquestes obres, la intervenció al barri de Canyelles haurà actuat sobre un total 954 habitatges per un import de 14.032.349,16 euros. Està previst que abans de finals d’any comenci la sisena fase d’actuació sobre 491 habitatges de 14 blocs més, que estarà dotada d’un pressupost de 5.037.480,41 euros.
Pla d’intervenció global al barri
Aquestes obres de rehabilitació són fruit del conveni signat l’any 2007 entre la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat de Catalunya i el Patronat Municipal de l’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona. L’acord estableix els termes de la col·laboració entre les dues institucions per a la rehabilitació d’un total de 2.524 habitatges del barri de Canyelles, amb una inversió global de 32 milions d’euros. La rehabilitació es finança en un 60% per part de la Generalitat de Catalunya i un 25% per part de l’Ajuntament de Barcelona. El 15% restant l’han aportat els propietaris dels habitatges, que en cas de disposar d’ingressos inferiors als 24.000 euros compten amb subvencions individuals de fins al 100%.
Per a la rehabilitació dels blocs s’apliquen els criteris establerts al Pla Director Tècnic i Cromàtic encarregat pel Patronat Municipal de l’Habitatge, que estableix criteris sobre els acabats formals, textures i colors de les façanes.
button