dissabte, 23 setembre 2017, 05:37

IE 003

 IE 003 ” ILLA VIVA”

IE003 ILLA VIVALa proposta insisteix en la necessitat de millorar la gestió, reeducant en l’ús del ja existent i incorporant petits canvis en les rutines.
Respecte a l’envolupant, a part d’aïllar façanes i cobertes, en la millora de buits aquesta proposta es distingeix per actuar també sobre els calaixos de persiana existents, aïllant-los adequadament.
Els patis de les finques es transformen perquè siguin captadors solars a l’hivern i perquè treballin com a xemeneies de ventilació passiva a l’estiu, tancant-los amb cristall aïllant que s’obre o tanca segons les condicions climàtiques existents.
La millora de les instal·lacions comptaria amb la intervenció d’una ESE. Es proposa unificar la producció de calor en una caldera de 4MW a gas natural al pati d’illa, però amb una peculiaritat important. La contractació de gas centralitzada permet aconseguir millors preus i condicions per part de l’empresa de subministrament de gas. Així, el gas necessari per a les cuines dels habitatges es distribuirà des d’aquesta central de l’illa.
Respecte a energies renovables, es planteja captació solar tèrmica (60% ACS) i fotovoltaica (15% del consum), emmagatzemada parcialment en bateries, podent així baixar la potència de contractació elèctrica.
Totes les mesures juntes aconseguiran una reducció de la demanda d’un 80%.
El finançament es planteja en gran part participativa (el 43%, retribuïda al 2’5%), i solament un 14% inicial a càrrec dels veïns (uns 2.500€ de mitjana per habitatge). Els gairebé 6M€ d’inversió tenen un període de tornada de sol 11’5 anys.
Proposa que el pati d’illa sigui el cor de la comunitat, i que aculli espaiós d’ús comú, la centralització de les instal·lacions i de l’emmagatzematge energètic i una zona verda.

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=Xuv247ujUwE&feature=youtu.be[/embedyt]
En el pla de governança s’estableix un cronograma molt pautat i amb els actors que intervenen en cada fase clarament definits per dur a terme les diferents fases del procés. Es proposa crear el Consell de l’illa que es constitueix com a associació i que busca crear una consciència de l’illa i ser un espai de debat i incentivació, i la Comunitat d’illa, en forma de propietat horitzontal complexa serà el òrgan de decisió sobre aspectes que afectin a tota l’illa, com a relacions amb altres agents com les ESE’s.
Les fases van des de la informació general als veïns, passant per altres de participació directa d’aquests, i fins al cap de la reforma, amb la gestió i manteniment, i la difusió dels resultats obtinguts.
Es proposa un programa de formació i sensibilització liderat per voluntaris de la mateixa illa, amb la finalitat de que la visualització dels resultats obtinguts allí on s’actuï sigui el que promogui el canvi de comportaments i actituds.

 

IE003 ILLA VIVA 


Memòria Illa Viva                                                                 Panell expositiu

Illa Viva Memoria          IE003 ILLA VIVA

Illa Viva_Curriculum

ACCESSISTEMAVOTACIOONLINE