dimecres, 18 octubre 2017, 00:18

IE 013

IE013 “ENERTIKA”

IE013 ENERTIKAAquesta proposta fa especial insistència en la necessitat de fer un monitoratge de l’ús actual de l’edifici, registrant tots els seus consums i hàbits d’ús.
A diferència de moltes altres propostes presentades en aquesta es planteja un treball important en el interior dels edificis, tant en parts comunes com a privatives.
A les zones comunitàries es milloren els ascensors, la il·luminació de vestíbuls i escales i la ventilació dels aparcament.
A l’interior dels habitatges es posen al dia els banys amb sistemes d’estalvi d’aigua i millores en l’accessibilitat (substituir banyeres per dutxes), i se substitueixen els equips obsolets per uns altres de major eficiència, com a calderes de condensació, il·luminació LED, calefacció per radiadors d’aigua i bombes de calor eficients. També s’incorporen detectors d’obertura de finestres i balconeres que evitin el mal ús de les instal·lacions de calor i fred.
Es proposa captació de solar fotovoltaica (2700m2) en les cobertes i sobre les finestres ben orientades dels edificis. Estarà connectada a la xarxa i es vendrà la producció, per no haver d’invertir en bateries de magatzematge elèctric.
Es proposa instal·lar punts de recarrega de vehicles elèctrics en els pàrquings existents.
També es preveu la captació solar tèrmica al pati d’illa, amb tecnologia de tubs de buit.

[embedyt]https://youtu.be/ot23joVXZXA[/embedyt]
La inversió per habitatge pot arribar a ser de 46.000€, tenint en compte que s’incorporessin totes i cadascuna de les mesures proposades, incloses totes les que afecten als interiors dels habitatges i a les zones comunitàries.
El finançament tindria diverses fonts a més dels recursos dels propis veïns, com a ajudes públiques, fons d’una empresa de serveis energètics (ESE) (ESCOinvest), un sistema d’explotació de places de pàrquing desocupades per hores (WeSmartPark) i la venda dels drets de vol existents per poder aprofitar tota l’edificabilitat i l’altura màxima disponible en les finques que no la tinguin esgotada.
La mesura i verificació dels resultats obtinguts en la renovació energètica seguiran el estàndard IPMVP Vol I, EVO 10000 – 1:2010, fet per personal acreditat CMVP.
S’informarà mensualment als usuaris i propietaris sobre el consum de les instal·lacions comunitàries, al rendiment energètic del camp fotovoltaic, les incidències i actuacions dutes a terme i recordant bons hàbits i costums saludables.
Els veïns tindran accés a la plataforma WATTABIT, que els permet seguir els seus consums energètics, els estalvis obtinguts en energia i en emissions i fins i tot programar les seves alarmes personalitzades.

 

IE013 ENERTIKA


Memòria                                                                      Panell expositiu

Enertika Memoria   IE013 ENERTIKA

ENERTIKA – ANNEX CV

 

ACCESSISTEMAVOTACIOONLINE