dimecres, 18 octubre 2017, 01:36

IE022

IE022 “BIEFICIENT”

IE022 BIEFICIENTA nivell tècnic, la propostes estudia la implementació de les 20 mesures d’estalvi més recurrents, replicables i amortitzables, que s’apliquen a nivell d’illa, d’edifici o d’habitatge individual: Us gestió i manteniment, tarifació, monitoratge, aïllament de façanes i cobertes, millora de d’estanqueïtat de façanes, control solar, il·luminació i el seu ús, ascensors, ventilació mecànica, equips de clima individuals, centralització de la caldera de clima, autosuficiència solar tèrmica, fotovoltaica (situada en els punts de millor insolació) i minieólica, o uns altres (biomassa, geotèrmia, aerotèrmia, etc), emmagatzematge elèctric mitjançant pila de combustible d’hidrogen, mecanismes d’estalvi d’aigua, millora de la seva qualitat, i canvi d’electrodomèstics.
Destaca la proposta d’emmagatzematge elèctric sobre la base de piles de combustible d’hidrogen.
Per a la mesura i verificació dels estalvis se seguirà l’estàndard IPMVP, d’Evo.org o similar.
Les fases del finançament s’inicien amb aplicar les mesures de cost zero (en ús i gestió), i reinvertir els estalvis produïts en mesures de baix cost i amb tornada menor de 5 anys, per més endavant repetir el procés per implantar mesures d’alt cost i impacte, i amb períodes de tornada majors de 7 anys.
Es proposa aconseguir el 100% de finançament a través de Crowd-funding (inversió col·lectiva), reduccions d’IBI, altres ajudes públiques, i amb la venda dels drets de vol pendents d’aprofitar.
El finançament col·lectiu es planteja a 5 anys amb un TAE del 6%. Els veïns que voluntàriament vulguin formar part d’ella rebran beneficis pe la seva inversió.

[embedyt]https://www.youtube.com/watch?v=2KT0ydG-wYo&feature=youtu.be[/embedyt]
El receptor d’aquest finançament serà el Gestor Energètic de la Illa Eficient (GEENI), que tindrà la responsabilitat d’implementar les millores, gestionar els sistemes, mantenir-los, i retornar el finançament en el temps i amb interès signat en contracte.
La governança del projecte s’assenta en quatre grups de variables quantitatives (Ambientals, Socials, Funcionals i Econòmics) i en altres indicadors qualitatius, que permeten recollir les percepcions i opinions dels veïns de manera natural sense que hagin d’atendre a qüestions tècniques alienes a la seva quotidianitat.
La proposta planteja realitzar entrevistes individuals i presencials perquè totes les opinions siguin escoltades, i altres dinàmiques per establir clarament la voluntat i les inquietuds col·lectives. Es decidiran conjuntament els projectes a abordar, i es co lideraran fins a la seva materialització efectiva.
Es planteja impulsar la co-iniciar, co-crear i co-liderar els projectes amb els veïns, per aconseguir la seva implicació real.
La coordinació dels subsistemes social, tècnic, mediambiental i financer es basen en la total transparència de les dades, per reduir al mínim els conflictes

 

IE022 BIEFICIENT


Memòria                                                                      Panell expositiu

Bieficient memoria     IE022 BIEFICIENT

CV_Final

ACCESSISTEMAVOTACIOONLINE